Broek in Waterland
Header Argentinië
previous arrow
next arrow

Leer wandelen met GPS

Ga zelf op pad

Maak kennis met “het moderne wandelen”, wandelen met GPS (Global Positioning System). Misschien heeft u wel eens gehoord van deze moderne manier van wandelen met behulp van een informatiesysteem in plaats van een kaart, maar u vraagt zich af of GPS wandelen werkelijk iets voor u is.
Met deze workshop komt u hierachter. Grote kans dat u enthousiast wordt en ontdekt u dat GPS wandelen een fantastische manier van wandelen is en dat er een wereld voor u open gaat. GPS wandelen is ook erg leuk om samen met kinderen en/of kleinkinderen te doen. Voor kinderen is het heel leerzaam en spannend om, gebruikmakend van een GPS ontvanger, aan de hand van puzzelopdrachten een route te volgen.

Wellicht bent u al in het bezit van een GPS ontvanger maar wilt u graag nadere uitleg over het GPS wandelen en alles wat daarbij komt kijken. Ook daar is deze workshop voor bedoeld. Natuurlijk maakt u dan tijdens de workshop gebruik van uw eigen GPS ontvanger.

Door grote ervaring kan tijdens de workshop heel goed advies worden gegeven waarop moet worden gelet bij de aanschaf van een GPS ontvanger. Door het grote aanbod van GPS ontvangers is het vaak lastig om een juiste keuze te maken. Mede omdat dit sterk afhankelijk is van de manier waarop u de GPS ontvanger wilt gaan gebruiken.

GPS wandelen kan overal waar u maar wilt, in de natuur, in de stad, over de gehele wereld! Tijdens uw vakanties is er daarom in uw vakantieomgeving altijd iets te beleven op het gebied van GPS wandelen.

Na het volgen van de workshop bent u in staat om, gebruik makend van een GPS ontvanger, een vooraf bepaalde route of track te lopen, die u b.v. hebt gedownload van het Internet of eventueel zelf hebt gemaakt. Ook is al een klein begin gemaakt met het zgn. geocaching (het aan de hand van coördinaten opzoeken van een “schat”).

U heeft inzicht in welk kaartmateriaal u eventueel nodig heeft om thuis routes en tracks te kunnen plannen. Voor diegenen die nog niet in het bezit zijn van een GPS ontvanger is meer kennis vergaard omtrent de mogelijkheden van de diverse GPS ontvangers en kan bewuster tot aankoop van een GPS ontvanger worden overgegaan.

Verdwalen tijdens een wandeling behoort bij het gebruik van een GPS ontvanger tot het verleden.

Samenvattend zullen alle mogelijkheden en onmogelijkheden een stuk duidelijker zijn geworden.