Header Kaarten

Kaartmateriaal

Bij een aantal GPS-ontvangers van Garmin wordt kaartmateriaal meegeleverd. Dit is echter basismateriaal en niet nauwkeurig genoeg om gedetailleerde wandelingen te maken.

Als u meer geavanceerd kaartmateriaal wilt gebruiken moet grofweg altijd een keuze worden gemaakt uit kaartmateriaal waaraan kosten verbonden zijn (b.v. Topo kaarten van Garmin) of kaartmateriaal dat gratis en legaal te verkrijgen is via het Internet (b.v. Open Street Map kaarten). Beiden hebben voor- en nadelen. We vergelijken hier de Topo kaarten en de OSM kaarten:

  • Topo kaarten van Garmin bevatten ook hoogtegegevens en zijn meer onderscheidend uitgevoerd dan OSM Kaarten. Er zijn kosten aan verbonden. De kosten er van kunnen oplopen afhankelijk van het land waar u naar toe gaat. Deze kaarten bevatten geen straatnamen.
  • OSM kaarten daarentegen zijn gratis verkrijgbaar. Echter bevatten zij geen hoogtegegevens. Ook zijn ze wat minder luxe uitgevoerd. Daarentegen bevatten zij wel straatnamen (i.t.t. b.v. de Topo kaarten)

Beide type kaarten zijn routeerbaar. Dat wil zeggen dat door te gebruiken software routes “automatisch” kunnen worden bepaald door de computer of uw GPS-ontvanger.

Topo Benelux Pro v.2

OSM Nederland

Veel mensen vinden het lastig om kaartmateriaal te installeren in hun GPS-ontvanger. Daarom biedt GPSwandelen.net de mogelijkheid om dit voor u in orde te maken. Door u kan worden opgegeven voor welk land kaartmateriaal benodigd is. Ook bestaat de mogelijkheid om in kaartmateriaal voor een specifiek, door u te definiëren, gebied te voorzien. Het kaartmateriaal (OSM) wordt geleverd op een micro-SD kaart. Het enige dat u hoeft te doen is de micro-SD kaart te plaatsen in uw GPS-ontvanger waarna de ontvanger gereed is voor gebruik.

De kosten die verbonden zijn aan het verzorgen van het kaartmateriaal bedragen € 22,50 (incl. verzendkosten). Als u belangstelling heeft dan kunt u via de Contactpagina contact met GPSwandelen.net opnemen. Onder Bericht kunt u opgeven voor welk land kaartmateriaal benodigd is. Ook kunt u hier de adresgegevens vermelden waar de micro-SD kaart naar toe moet worden gestuurd.

Ophalen van de micro-SD kaart is ook mogelijk. Hiervoor dient dan wel een afspraak te worden gemaakt. De micro-SD kaart wordt dan eventueel meteen voor u geïnstalleerd. Als extra service worden ook gelijktijdig de instellingen van uw GPS-ontvanger nagekeken zodat het geheel optimaal kan functioneren.

Voor verder advies kunt u telefonisch contact opnemen op 06-42603555.